Loading...

Beryl



VZHLED:

Duhové prizmatické krystaly; někdy průzračné a jehlanového tvaru. Všech velikostí. Snadno dostupné ve všech podobách. Někdy však mohou být dost drahé.

Bývá růžový, zlatý, žlutý, zelený, bílý, modrý.

VÝSKYT:

USA, Rusko, Austrálie, Brazílie, Česká republika,Francie, Norsko

 

VLASTNOSTI:

Naučí, jak dělat pouze to, co opravdu potřebujeme.

Dopomáhá zvládnutí životních stresů a odhození zbytečné zátěže. Zosobňuje čistotu veškerého bytí. Pomáhá doplňovat životní.

Podněcuje odvahu, ulevuje od stresu a uklidňuje mysl.

Pomáhá zbavit se rozrušení a zmatku a snížit přílišné podráždění. Napomáhá pozitivnímu pohledu na svět. Umožňuje nám zbavit se přehnaného hloubání a zbytečných obav. Obnovuje lásku těch, kdo sice žijí v manželství, ale jejich city v průběhu času ochably.

 

ZVLÁŠTNÍ BARVY:

Kromě základních druhových vlastností mají následující barevné varianty ještě tyto dodatečné rysy:

Zlatý beryl je kámen jasnovidců a používá se k obřadům rituální magie. Pomáhá při věštění a magických rituálech.

Morganit (růžový beryl)

Vyvolává lásku a udržuje ji. Dodává odvahu k projevům lásky a vytváří prostor potřebný k tomu, abychom si skutečně mohli užívat života. Do života plného stresu přináší uklidnění a blahodárně působí na nervový systém.

Upozorní na zlozvyk využívat únikové cesty a na přehnanou ješitnost, která může bránit v duchovním rozvoji. Upozorní rovněž na dosud přehlížené potřeby duše. Také pomáhá rozpoznávat nenaplněné citové potřeby a nevyjádřené emoce.

Zahání nepříznivé myšlenky a podvědomý odpor, jenž brání uzdravení a osobní proměně.

Zbavuje člověka duševního návyku stavět se ustavičně do role oběti a otevírá srdce, aby dokázalo přijímat ničím nepodmíněnou lásku a úlevu.

Pomáhá proti stresu a chorobám, které s ním souvisejí. Posiluje zásobování buněk kyslíkem, podporuje jejich přestavbu, léčí tuberkulózu, astma, rozedmu plic, srdeční problémy, závratě, impotenci a nedostatečnou činnost plic.

 

 

Zdroj: Kameny od A do Z - Judy Hallová