Loading...

Granát

VZHLED:

Průhledný či průsvitný krystal, často malý a vybroušený, případně v podobě většího a matného kusu.

Červený, růžový, oranžový, žlutý, hnědý, černý

VÝSKYT:

Po celém světě

 

VLASTNOSTI:

Má silnou schopnost dodávat energii. Údajně dokáže varovat před blížícím se nebezpečím, a již odpradávna se užívá jako amulet. Je jedním z nejrozšířenějších kamenů. Vyskytuje se v několika podobách, které se liší podle toho, jakými minerály jsou tvořeny. Každá forma má trochu odlišné dodatečné vlastnosti, které rozšiřují společnou druhovou povahu.

Povzbuzuje lásku a oddanost. Udržuje v rovnováze sexuální touhu a dokáže napravit citovou disharmonii. Zejména červený granát zvyšuje sexuální potenci. Jedná se o kámen podporující pevné vztahy a zájem o druhého.

Prospívá v situacích, z nichž zdánlivě není východiska. Poslouží ve chvílích, kdy se život roztříští na kusy nebo se promění v nekonečnou řadu traumat. Dodává sílu, podněcuje aktivitu a posiluje pud sebezáchovy. Dodává odvahu a vnáší naději do zdánlivě beznadějných situací.

Dokáže podnítit rozvoj rozšířeného vědomí a vzpomínky na minulé životy.

Granáty vybroušené do hranatých tvarů údajně přinášejí štěstí v obchodních záležitostech.

Dokáže granát zostřit a zpřesnit schopnost správného náhledu na sebe sama i na jiné. Zahání zakořeněné způsoby jednání, které už přestaly sloužit původnímu účelu. Pomáhá překonávat odpor nebo podvědomé vnitřní zábrany. Usnadňuje odkládání již nepotřebných či zastaralých myšlenek a představ. Pomáhá překonávat různé zákazy a tabu. Otevírá srdce dokořán a zvyšuje sebedůvěru.

 

Červený granát symbolizuje lásku. Je naladěn na srdeční energii, pomáhá oživovat city a nabuzuje sexualitu. Červený granát pomáhá ovládat zlost - zejména tu, kterou směrujeme proti sobě.

 

 

Zdroj: Kameny od A do Z - Judy Hallová