Loading...

Lapis Lazuli (Lazurit)

VZHLED:

Temný žilkovaný lazurit vypadá jako noční obloha. Bývá temně modrý se zlatými skvrnami. Vyskytuje se ve všech velikostech, někdy ohlazený.

Snadno dostupný, ale drahý.

VÝSKYT:

Rusko, Afghánistán, Chile, Itálie, USA, Egypt, Střední východ

 

VLASTNOSTI:

Rychle odstraňuje stres a přináší pocit hlubokého klidu a míru. Dodává mimořádnou vyrovnanost a představuje klíč k dosažení duchovních znalostí.

Je to ochranný kámen, dokáže rozpoznat hrozbu duševního útoku, zastaví ho a vrátí útočící energii zpět k jejímu zdroji. Učí síle vyřčeného slova a dokáže zvrátit neštěstí nebo napravit nerovnováhu způsobenou v minulosti mlčením.

Uvádí do stavu harmonie tělesnou, duševní, citovou a duchovní rovinu. Nesoulad mezi nimi může vést k depresím, nerovnováze a ztrátě smyslu života. Navozená harmonie přináší pocit hlubokého vnitřního sebepoznání.

Podněcuje k převzetí odpovědnosti za vlastní život. Odhaluje vnitřní pravdu, pomáhá sebeuvědomění a umožňuje sebevyjádření bez lpění na kompromisech. Jestliže potlačovaný strach způsobuje „krční" problémy nebo potíže s komunikací, lazurit podobné překážky odstraní.

Napomáhá čestnosti, soucitu a poctivosti. Působí jako účinný zesilovač myšlenek. Přináší objektivní a jasný pohled. Podněcuje rozvoj tvůrčích schopností. Pomáhá vyrovnat se s pravdou bez ohledu na to, kde ji objevíte, a přijmout vše, co se dozvíte. Usnadňuje vyjádření vlastního názoru a vnáší harmonii do konfliktů. Napomáhá naslouchání druhým.

Upevňuje milostné i přátelské vztahy a napomáhá při vyjadřování pocitů a emocí. Odstraňuje utrpení, krutost a strádání.

 

 

Zdroj: Kameny od A do Z - Judy Hallová