Loading...

Malachit

VZHLED:

Soustředné světlé a tmavé proužky a rozety. Vyskytuje se ve všech velikostech, často vyhlazený nebo vyleštěný.

VÝSKYT:

Rumunsko, Zambie, Kongo, Rusko, Střední východ

 

VLASTNOSTI:

Je důležitým ochranným kamenem. Pohlcuje negativní energie a znečišťující látky, které odebírá přímo z atmosféry nebo z lidského těla. Vvstřebává znečištění plutoniem a chrání před zářením všeho druhu. Měl by ho mít doma každý, kdo žije v blízkosti jaderné elektrárny nebo zdroje přírodní radioaktivity. Rovněž čistí elektromagnetické znečištění a léčí zemské energie.

Vytahuje hluboko ukryté pocity a psychosomatické problémy, přetrhává nežádoucí pouta. Učí, jak přebírat odpovědnost za vlastní činy, myšlenky a pocity. Uvolňuje zábrany a povzbuzuje k projevům emocí. Zvyšuje schopnost vcítit se do myšlení jiných lidí a ukazuje, jak by se jeho majitel cítil na jejich místě. Potlačuje ostýchavost a podporuje přátelské vztahy. Je užitečný při psychosexuálních problémech, zejména těch, které způsobily traumatizující sexuální zkušenosti v minulých životech.

Dokáže proniknout ke kořeni problému. Zvyšuje intuici a vhled. Pomáhá potlačit duševní problémy včetně duševních chorob. Zmírňuje dyslexii. Posiluje schopnost vstřebávat a zpracovávat informace. Uvolňuje negativní zkušenosti a stará traumata, vynáší na povrch potlačované myšlenky, vrací schopnost hlubokého dýchání,

Umožňuje prožívání intenzivnějších emocí, ty se ale mohou rychle měnit. Podněcuje snění a vyvolává živé vzpomínky.

 

 

Zdroj: Kameny od A do Z - Judy Hallová