Loading...

Sodalit

VZHLED:

Skvrnitý krystal, tmavé a světlé modré a bílé plošky.

Modrý.

VÝSKYT:

Severní Amerika, Francie, Brazílie, Grónsko, Rusko,
Barma, Rumunsko

 

VLASTNOSTI:

Podněcuje k cestě za pravdou a ideály, které nás nutí zůstat věrni sami sobě a všemu, v co věříme.

Ruší elektromagnetické znečištění a lze jej položit na počítač, aby zamezil jeho vyzařování. Pomůže lidem, kteří jsou citliví na elektromagnetický smog.

Je skvělý pro týmovou práci, přináší harmonii, solidaritu a vědomí společného cíle. Podněcuje důvěrua soudržnost členů skupiny a upevňuje pouto mezi nimi.

Pomáhá rozvoji mysli. Potlačuje duševní zmatek a intelektuální závislost. Podněcuje k racionálnímu i intuitivnímu uvažování, objektivitě a pravdě. Působí příznivě na slovní vyjadřování myšlenek, umožňuje přijímat nové informace. Usnadňuje oprošťování od starých vlastností a ustrnulého způsobu uvažování. Vytváří prostor pro neotřelý pohled na svět.

Přináší vyrovnanost a potlačuje návaly paniky. Dokáže transformovat povahu lidí, kteří cítí potřebu neustále se bránit nebo reagují příliš citlivě. Odhaluje kořeny obav, fobií, pocitů viny a svazujícího jednání, což jim brání stát se tím, kým doopravdy jsou.

Zvyšuje sebevědomí, pomáhá přijímat sama sebe a zvyšuje důvěru ve vlastní schopnosti. Je jedním z kamenů, které vynášejí na světlo stinné vlastnosti a umožňují, aby je člověk bez posuzování přijal.

 

 

Zdroj: Kameny od A do Z - Judy Hallová