Loading...

Turmalín

VZHLED:

Lesklé, matné nebo průhledné krystaly. Podlouhlé
žlábkované kameny nebo šestistěnné krystaly

Temně hnědý, zelený, růžový, červený, žlutý,modrý, melounový odstín, modrozelený.

VÝSKYT:

Srí Lanka, Brazílie, Afghánistán, USA, západní Austrálie, Afrika

 

VLASTNOSTI:

Pročišťuje a transformuje příliš těžkou energii do podoby lehkých vibrací. Uzemňuje duchovní energii, čistí a vyrovnává všechny čakry a vytváří ochranný štít kolem těla.

Tradičně se užíval při odhalování viníka nebov těžkých dobách, aby naznačil směr, jímž se nadále ubírat.

Čistí auru, odstraňuje bloky, rozhání negativní energii a ukazuje řešení specifických problémů.

Napomáhá pochopení sebe sama i ostatních. Zavede nás hlouběji do vlastního nitra, zvýší sebedůvěru a potlačí strach. Zahání myšlenky navozující pocit oběti a přitahuje ke svému nositeli inspiraci, porozumění, toleranci a prosperitu.

Je účinným léčitelem rozumu i duše. Uvádí do rovnováhy levou a pravou mozkovou hemisféru a proměňuje zakořeněné negativní myšlenkové vzorce v pozitivní. Uvádí do rovnováhy proud myšlenek.

Napomáhá při léčení paranoidních stavů a dyslexie. Zlepšuje koordinaci mezi rukou a zrakem. Působí blahodárně na sexuální a citové poruchy, jejichž příčinou může být ztráta libida. Uvolňuje napětí, což může být přínosem při napravování páteře. Uvádí do rovnováhy mužskou a ženskou energii v těle.

 

ZVLÁŠTNÍ BARVY A DRUHY:

Kromě společných druhových vlastností mají různě zbarvené turmalínynásledující rysy:

Černý turmalín (schorl) chrání před zářením mobilních telefonů, elektromagnetickým smogem, mentálními útoky, kouzly a nepřátelskými myšlenkami. Dokáže od nás odvracet negativní energii všeho druhu. Uzemňuje energii a zvyšuje tělesnou vitalitu. Odstraňuje napětí a stres. Čistí negativní myšlenky, navozuje stav neutrální objektivity a schopnost racionálního uvažování. Podněcuje k pozitivnímu naladění bez ohledu na okolnosti. Pobízí k altruistickému jednání a rozvíjí praktické tvůrčí schopnosti.

Brání před nemocemi přinášejícími oslabení organismu, posiluje imunitní systém, léčí dyslexii a artritidu. Přináší úlevu od bolesti a harmonizuje míchu. Nosíme jej na krku nebo položíme mezi sebe a zdroj elektromagnetického záření.

Mnohobarevný turmalínový drahokam (elbait) v sobě skrývá všechny barvy, čímž uvádí mysl, tělo, ducha i duši do jednoho celku. Jedná se o vynikající kámen pro vyvolávání představ a snů. Podněcuje kreativitu a zlepšuje představivost.

Při léčení podněcuje mnohobarevný turmalín činnost imunitního systému a metabolismus.

 

 

Zdroj: Kameny od A do Z - Judy Hallová