Loading...

Tygří oko

VZHLED:

Proužkované, lesklé, často malé a vyhlazené kousky

Hnědožluté, růžové, modré, červené.

VÝSKYT:

USA, Mexiko, Indie, Austrálie,Jižní Afrika

 

VLASTNOSTI:

Ochranný kámen, jenž se tradičně nosil jako talisman proti nepřátelským myšlenkám a kletbám. Ukazuje, jak se má správně používat síla, a přináší svému majiteli integritu osobnosti. Napomáhá při dosahování cílů, hledání vnitřních zdrojů a zvyšování srozumitelnosti záměrů.

Poslouží při hledání našich vlastních potřeb stejně jako potřeb ostatních. Dokáže rozlišit mezi zbožným přáním a tím, co opravdu potřebujeme. Vyrovnává činnost obou mozkových hemisfér a zvyšuje jejich praktické využití. Napomáhá sbírat roztroušené informace a vytvářet z nich jeden komplexní celek. Usnadňuje řešení dilemat a vnitřních konfliktů, zejména vyvolaných pýchou a tvrdohlavostí.

Kámen je mimořádně užitečný při léčbě mentální nerovnováhy a poruch osobnosti.

Pomáhá řešit problémy spojené s neschopností uznat vlastní cenu, přehnanou sebekritikou a zablokovanými tvůrčími silami. Pomáhá rozeznat vlastní nadání a schopnosti. Současně ale upozorňuje na chyby, které je nutno překonat. Podporuje ty, kdo jsou příliš závislí na druhých, a pobízí je, aby se odhodlali ke změnám.

Udržuje rovnováhu mezi energiemi jin a jang emocionálního těla, potlačuje deprese a zlepšuje náladu.

 

ZVLÁŠTNÍ BARVY

Kromě společných druhových vlastností dodávají další barvy tygřímu oku následující rysy:

Modré tygří oko přináší uklidnění a mírní stres. Pomáhá při velkém vzrušení, vznětlivosti a fobiích. Při léčení zpomaluje modré tygří oko metabolismus, uklidňuje příliš silnou pohlavní touhu a zahání sexuální frustraci.

Zlaté tygří oko pomáhá soustřeďovat pozornost na detaily a varuje před samolibostí a uspokojením. Pomáhá jednat na základě rozumu, nikoli citů. Jedná se o vynikajícího společníka při zkouškách a při důležitých schůzkách.

Červené tygří oko (Býčí oko) je kamenem přinášejícím povzbuzení, který dokáže překonat letargii a nabízí motivaci. Při léčbě urychluje příliš pomalý metabolismus a mírní sexuální touhu.

 

 

Zdroj: Kameny od A do Z - Judy Hallová